bottom_menu.jpg
026-785 67 45

trainers van Cursus Centrum Groen

Waarom Cursus Centrum Groen?

Ben je op zoek naar een training waarbij je veel praktijkervaring opdoet en in kleine groepen leert van vakbekwame trainers uit de praktijk?  Cursus Centrum Groen is graag partner voor jouw groene cursus!

Wij scholen hoveniers, groenvoorzieners, stratenmakers, bos- en natuurbeheerders, ecologen, gemeenten, waterschappen en landschapsbeheerders.  Cursus Centrum Groen is dé plek voor het opdoen van kennis en vaardigheden in het groen.

Wat kun je verwachten?

  • Trainers uit de praktijk
  • Waardevol erkend certificaat
  • Leren door te doen
  • Kleine groepen met persoonlijke aandacht
  • Betaalbare cursussen
  • Maatoplossingen

Het trainingscentrum van Cursus Centrum Groen ligt in de mooie bossen van natuurgebied Planken Wambuis op de Veluwe. Er is voldoende parkeerruimte voor de deur.

 

Bekijk het cursusaanbod

Trainers die op elk niveau uitdagen

Je krijgt les van deskundige trainers die werkervaring hebben in het vakgebied waarin zij cursus geven. Omdat ze jouw werkgebied begrijpen, is de cursus praktisch en precies afgestemd op jouw niveau. Zo groei je in inzicht, kennis en de vaardigheden.

Meer weten van de trainers?

European Chainsaw CertificatErkenning/Certificering

Cursus Centrum Groen is een geaccrediteerd certificeringscentrum en mag de European Chainsaw Certificate (ECC) trainingen verzorgen en examens afnemen. Dit geldt voor alle ECC examens (1 t/m 4).

De examens worden afgenomen door gekwalificeerde assessoren (examinatoren). Meer weten over EFESC/ECC?

Daarnaast is Cursus Centrum Groen geaccrediteerd voor het verzorgen en afnemen van de examens van het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC).

Jouw wensen centraal

Eén van onze pijlers is het meedenken met onze klanten. Wij denken graag in oplossingen. Onze planning en programma ’s kunnen we zo invullen dat we perfect gehoor kunnen geven jouw wensen. Zo hebben we ook voor medewerkers met een beperking een aangepast programma voor een plezierige manier van werken en leren, waardoor de slagingskans sterk verbetert en het werkplezier bevordert.

we lachen als we herkennen

Kleine groepen

We werken met kleine groepen, zodat er tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding. Zo is er een maximale uitwisseling van kennis, ervaring en vaardigheden tussen trainer en cursisten en cursisten onderling. Wat zeggen onze klanten?

En een grote glimlach

Graag gaan we samen (praktisch) aan de slag. Leren, ervaren, het geleerde in praktijk brengen en groeien onder vakkundige begeleiding. Als dat lukt, hoort daar een grote glimlach bij!

Geschiedenis Cursus Centrum Groen

Cursus Centrum Groen is in 2011 opgericht door drie praktijkdocenten. Zij vroegen zich toen af: “Is het mogelijk om alle vakgerichte groentrainingen vanuit één opleidingscentrum aan te bieden?” Dat zou het leven van cursisten en opdrachtgevers makkelijker en mooier maken. Dat was het idee. In 2021 bestaan we 10 jaar en kunnen we zeggen dat dit aardig is gelukt.

Vanaf 2014 wordt Cursus Centrum Groen geleid door Erik Hesselink. Erik heeft een achtergrond in bos & natuurbeheer en gewerkt bij opleiders in het groen, bosgroepen en gemeenten. Voor Erik heeft duurzaamheid een meervoudige betekenis. Het heeft niet alleen te maken met een milieuvriendelijke organisatie, maar ook met zijn passie voor de natuur en mensen. Bovendien is Erik altijd op zoek naar de ontwikkelingsmogelijkheden van onze deelnemers en stemt hij daar de opleidingen zo goed mogelijk op af.

“Nu onze basis steeds sterker wordt, ontwikkelen we ons met veel plezier en energie naar een full-service organisatie. Als full-service centrum hebben we alle expertise op het gebied van kennis en ontwikkeling in de groene praktijk onder één dak”.

En zo blijft die vraag uit de begintijd ons leiden. Doordat we van begin tot eind bij het traject betrokken zijn en alle kennis in huis hebben, kunnen we snel schakelen en jou optimaal van dienst zijn.