bottom_menu.jpg
026-785 67 45

Eisen hercertificering

Je hebt:

 1. 2 jaar relevante en aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar.
 2. Een geldig certificaat levensreddend handelen (BHV of EHBO).
 3. Minimaal 30 ETW-punten behaald in de afgelopen 3 jaar. Hiervan hebben:
  • Minimaal 4 punten betrekking op het onderwerp ‘Ziekten en aantastingen’.
  • Minimaal 6 punten betrekking op het onderwerp ‘Veiligheid bij werken aan bomen’.

Aantonen eisen

Bij de aanvraag voor hercertificering dien je als ETW-er de bewijzen aan te leveren. Je doet dit als volgt:

 1. Via een formulier verklaar je dat je over 2 jaar relevante en aantoonbare werkervaring beschikt.
 2. Je levert een kopie in van een geldig BHV of EHBO certificaat.
 3. De eis van de punten kun je op meerdere manieren aanleveren. Hieronder een korte uitleg.

Puntenregistratie

Om je punten te laten registreren zijn er 2 mogelijkheden:

 1. Cursus Centrum Groen houdt de registratie voor je bij voor €50,- per jaar. Als je een cursus in het kader van hercertificering bij ons volgt, verrekenen we dit bedrag met het cursusbedrag.
 2. Je kunt er voor kiezen om zelf de registratie bij te houden. Het is dan van belang dat bij het aanvragen van de hercertificering alle bewijsmaterialen zoals inschrijving, verklaring van deelname/certificaat en bewijs van het opleidingsinstituut voor het aantal punten worden bijgevoegd. Zonder deze bewijsstukken kan het EAC de hercertificering niet in behandeling nemen. Je levert de gegevens in bij een erkend certificeringscentrum. Deze vind je op de website van EAC. https://www.eac-arboriculture.com/eac---certification-centers.aspx

Let op! De kosten voor hercertificering zijn op dit moment €180,- (inclusief diploma, ID-kaart, sticker en website notering).

Uitloopjaar

Als het niet lukt om binnen drie jaar het verplichte aantal punten te behalen, geldt er een uitloopjaar. Binnen een jaar na het verlopen van het certificaat krijg je de gelegenheid om alsnog aan de eisen te voldoen. De nieuwe periode voor hercertificering is dan al ingegaan. Gebruik je het uitloopjaar voor het alsnog halen van het verplicht aantal punten, dan heb je daarna twee jaar om opnieuw te hercertificeren. Tijdens het uitloopjaar is het ETW-certificaat niet geldig, deze wordt weer geldig zodra de te behalen punten zijn behaald en de verlenging geregeld is.

Als je na een jaar (na het verlopen van het ETW certificaat) nog steeds niet voldoet aan de gestelde eisen, wordt je verwijderd uit het EAC-register van gecertificeerde ETW’ers en kun je het ETW-certificaat verkrijgen door opnieuw volledig examen te doen.

Hercertificeringspunten meenemen

Als je meer hercertificeringspunten hebt behaald dan nodig, kun je deze niet meenemen naar de volgende verleningsperiode. Na het verlengen staan je aantal punten weer op nul.

Hercertificeringspunten

Het hercertificeringssysteem bestaat sinds 2013. European Tree Workers die voor dit jaar gecertificeerd zijn, moeten ook punten verzamelen voor hercertificering.

Sinds 1 januari 2021 geldt de volgende puntenregeling voor hercertificeringsprogramma’s: 1 punt per uur. Dit heeft de ETW-vaststellingscommissie van de VHG eind 2020 besloten.

Naar aanleiding hiervan en het feit dat ETW’ers zich graag verder ontwikkelen in hun vak, hebben wij ervoor gezorgd dat wij regelmatig nieuwe activiteiten en verdiepingsdagen hebben gepland.

Download de puntenlijst

Overige trainingen

Naast de verschillende verdiepingsdagen zijn ook de verschillende cursussen te volgen voor de benodigde 30 punten. Het boomverzorgingsvak is continu in ontwikkeling door klimaatverandering, verstedelijking, intensiever gebruik van de buitenruimte en nieuwe kennis.

De verschillende aangeboden cursussen bieden jou nieuwe kennis en kunde en dus ook de benodigde 30 hercertificeringspunten. Doordat er zoveel verschillende cursussen en dagen zijn waar je punten mee kunt halen, hebben we deze voor je in een overzicht gezet. We houden dit overzicht bij, zodat je op de cursus kunt klikken en de inhoud kunt bekijken. Bekijk hier het overzicht.

Certificaat verlengen?

Heb je 30 punten behaald, voldoe je aan de rest van de eisen en zijn de drie jaar bijna voorbij? Dan kun je je hercertificeren.

Door het ETW hercertificeringsformulier in te vullen, kun je de verlenging aanvragen. Het ingevulde formulier stuur je samen met een geldig BHV of EHBO certificaat naar kantoor@cursuscentrumgroen.nl.

Wil je graag dat wij bijhouden wanneer je je certificaat moet verlengen, zodat je hier een mail van krijgt? Laat ons dat dan ook weten via kantoor@cursuscentrumgroen.nl.

Download aanvraagformulier hercertificering (pdf)