bottom_menu.jpg
026-785 67 45

Subsidie voor studiekosten. Wat zijn de mogelijkheden?

Wie een opleiding volgt voor zijn werk, heeft verschillende mogelijkheden om de studiekosten te verlagen. Ook werkgevers die een opleiding voor hun werknemer betalen, kunnen een (gedeeltelijke) vergoeding voor een opleiding ontvangen. Zo kunnen de netto studiekosten aanzienlijk lager uitvallen.

Hieronder zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.

collandColland Arbeidsmarkt

Colland Arbeidsmarkt is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector Agrarisch en Groen. Voor het volgen van een cursus of opleiding biedt Colland Arbeidsmarkt subsidies aan.

Het fonds financiert activiteiten die zijn omschreven in de cao Colland. Activiteiten die gericht zijn op scholing, arbeidsmarktbeleid en arbeidsomstandigheden.

Meer informatie over Colland Arbeidsmarkt subsidies

collandEmployabilitregeling Hoveniers

Speciaal voor hoveniers en groenvoorzieners is er de employabilityregeling (cao Hoveniersbedrijf – Colland Arbeidsmarkt). De employabilityregeling stelt een financiële vergoeding beschikbaar voor hoveniers en groenvoorzieners die een cursus of opleiding naast hun werk willen volgen. Dat kan zowel binnen als buiten de eigen sector.

De opleiding of cursus kun je gebruiken om door te groeien binnen je eigen werkveld, maar ook om een nieuw beroep te leren. Een link met de hovenierssector is niet nodig, zolang de cursus of opleiding maar arbeidsgericht is. De vergoeding per werknemer is maximaal €1.500,-. Dit hoeft niet aan één opleiding of cursus te worden besteed.

Meer informatie over Employabilitregeling Hoveniers

uwvUWV gecontracteerd scholingsbedrijf

Wij zijn als opleidingsinstituut gecontracteerd door UWV i.h.k.v. het Inkoopkader Scholingsdiensten 2021. Dat houdt in dat wij één van de opleidingsinstituten in Nederland zijn die opleidingen en trainingen mogen verzorgen om mensen te helpen bij hun terugkeer in het arbeidsproces.

Scholing of omscholing is belangrijk en helpt je bij het vinden van een baan die past bij jouw mogelijkheden. Je contactpersoon bij UWV kan daarbij adviseren, overleg daarom altijd vooraf met hem of haar voordat je start! UWV betaalt alleen een opleiding als het noodzakelijk is om ander passend werk te kunnen vinden. In dat geval wordt er van jou verwacht, dat je er alles aan doet om de opleiding goed af te ronden.

Informeer bij je UWV contactpersoon naar jouw mogelijkheden voor een opleiding of training.

Meer informatie over UWV particulieren

uwvTransitiebudget

Vanaf 1 juli 2015 wordt de ontslagvergoeding vervangen door het transitiebudget. Het transitiebudget is een vergoeding die wordt verstrekt door de werkgever bij onvrijwillig ontslag. Deze vergoeding kan worden ingezet als budget voor scholing, zodat je na ontslag gemakkelijk(er) een nieuwe baan vindt.

Meer informatie over Transitiebudget

blikBlik Vooruit Regeling

Ben je rijksambtenaar, ben je toe aan een nieuwe rol of baan en werk je drie jaar of langer in dezelfde functie? Met Blik Vooruit ontvangen medewerkers een vergoeding tot € 1000,- voor een training of cursus die zij voor een vervolgstap in hun loopbaan willen volgen. 

Let op: deze training mag niet gericht zijn op je huidige rol en geldt voor een nieuwe rol of baan binnen je huidige of andere werkomgeving.

Meer informatie over Blik Vooruit regeling

twentsScholingscheque van Twents Fonds voor Vakmanschap

Ben jij woonachtig in Twente en wil je je binnen je vakgebied ontwikkelen of wil je veranderen van branche en werkomgeving? Vraag dan de scholingscheque tot maximaal € 5.000,- aan van Twents Fonds voor Vakmanschap. De scholingscheque is er voor werkenden, ZZP’ers en werkzoekenden uit Twente die zich willen om-, her- of bijscholen in een vakrichting tot en met MBO niveau 4. 

Meer informatie over Twents Fonds voor Vakmanschap

MKB!dee en de SLIM-subsidieregeling 

Dit zijn twee aantrekkelijke subsidieregelingen voor het midden- en kleinbedrijf. De regelingen helpen ondernemers met het opzetten van een scholings- en ontwikkelingscultuur in hun bedrijf.

slim regeling

De SLIM-subsidie

De ondernemer kan de SLIM-subsidie alleen, of in samenwerking met andere partijen, aanvragen. De regeling geldt voor op loopbaan- of ontwikkeladviezen, ontwikkeling van opleidings- of ontwikkelplannen en het aanbieden van praktijkleerplaatsen in de derde leerweg.

Meer informatie over De SLIM-subsidie

mkb idee

MKB!dee subsidieregeling

De regeling MKB!dee is voor MKB-ondernemers die willen investeren in de scholing en ontwikkeling van hun personeel, maar daar niet aan toe komen. Deze subsidie is geen opleidingsbudget, maar een financiële bijdrage om knelpunten op scholingsgebied bij ondernemers op te lossen.

Meer informatie over MKB!dee subsidieregeling

Contact en advies

Heb je nog vragen over de opleiding? Of heb je hulp nodig om de opleiding te vinden die het beste bij je past? We helpen je graag! Ook kun je een gratis studieadviesgesprek aanvragen op een dag en tijdstip dat jou uitkomt

Vraag een adviesgesprek aan