bottom_menu.jpg
026-785 67 45

Motorzaag winterklaar?

kitAls de winter begint, is het belangrijk om je motorzaag goed in te stellen. Zo is het belangrijk dat de machine in de winterstand staat. Hierdoor kan warme lucht bij de carburateur komen. Dit voorkomt bevriezing. In de gebruikershandleiding van de zaag vind je hoe je dit doet. Ook bij welke temperatuur dit moet gebeuren staat beschreven.

Tip: Kies een vast moment om de zaag op zomer- of winterstand te zetten (bijvoorbeeld bij het begin en eind van de wintertijd).

Particuliere gebruiker

Vaak zien we dat de zaag in een korte tijd intensief wordt gebruikt. Het is raadzaam om de zaag voor gebruik na te laten kijken bij een erkende dealer. Dan weet je zeker dat je aan de slag kunt op de geplande dag. Hiermee voorkom je dat de geleende aanhanger en alle hulp voor de klus er niet voor niks staat… en je niet naar een falende kettingzaag staat te kijken.

Na het brandhout zagen verdwijnt de zaag voor langere tijd op de plank in de schuur. Het is belangrijk om de machine goed schoon te maken voordat je deze opbergt. Je kunt de geleider en ketting verwijderen en inspuiten met Multispray. Dit zorgt ervoor dat de ketting en geleider niet aankoeken en vast komen te zitten. Dit zie je vooral bij gebruik van BioPlus kettingolie. Alcylaatbrandstof (MotoMix) is een betere keuze. Daarnaast is dit ook beter voor mens, dier en milieu. Deze brandstof is gegarandeerd twee jaar houdbaar. Wel zo prettig na een langere periode van stilstand. ‘Het is starten en gaan’.

inhoudProfessionele gebruiker

De professional blijft in de winterperiode doorzagen. We raden je aan om extra aandacht te besteden aan het luchtfilter. De huidige luchtfilters zijn zó fijnmazig dat er fijnstof en zelfs olie in vast gaat zitten. Dit is er niet met lucht uit te blazen. Ons advies is om de filters regelmatig schoon te spoelen met zeepwater (VarioClean). Daarnaast is een servicekit een must, als je goed voorbereid de winter in wil gaan. Deze servicekits zijn afgestemd op de machine en bevatten de noodzakelijke onderdelen die de fabrikant adviseert om te vervangen bij een servicebeurt.

Rik van Drielen, Andreas STIHL

Inspiratie

Vacature Fulltime trainer vakgerichte cursussen groen/ Parttime trainer vakgerichte cursussen groen (20-30 uur)

Vacature: trainer

dec 15, 2022
Gezocht: enthousiaste vakman/vrouw die kennis wil delen. Jij werkt al jaren in het groen. Het liefst in de richting van Bos en Natuur…

Workshop 'Zagen met STIHL'

feb 11, 2022
STIHL, Osma en Cursus Centrum Groen organiseren gezamenlijk een geheel verzorgde workshop ‘Zagen met STIHL’ voor particulieren. De workshop…

3 studenten aan de slag!

feb 25, 2021
Op dit moment zijn drie studenten aan de slag bij Cursus Centrum Groen. Twee studenten van Helicon MBO Velp en één student van ROC…